Friday, 30 September 2011

you !


video
you :)


you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

Friday, 23 September 2011

PILIHLAH YANG TERBAIK …

Pada suatu hari di sekolah , seorang murid bertanya pada guru. Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang..
PELAJAR : “ Cikgu , macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang ? macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan ?”
CIKGU : “ Oke kamu ikut apa yang saya suruh. Kamu berjalan diatas rumput sambil memandang rumput didepan kamu. Pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walau sekali. Da petik rumput yang PALING cantik , bawa ke kelas.”
Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas , tiada sehelai rumput pun ditangannya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yang dipilih ?
PELAJAR : “ Tadi masa saya berjalan , saya cari la rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik , maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai dipenghujung padang , saya tak  jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada diantara yang dibelakang saya tadi rumput yang paling cantik tapi da cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula , jadi tiada la rumput yang saya boleh petik . “
CIKGU : “ Ya itula jawapan nya. Maknanya apabila kita telah sayang , jangan la kita mencari lagi yang lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik2nya. Jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap da berlaku. Semoga yang berlalu tidak berulang lagi. Dan ingatla orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik. Mahupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi.. “


P/S::…  Janganla kita mencari yang lagi baik daripada itu bak kata pepatah “ yang dikejar tak dapat , yang dikendung berciciran , last2 dua-dua tak dapat lepas tu menyesal tak sudaaa , renung-renungkan dan selamat beramal …::  :)

Wednesday, 14 September 2011

Bole putarkan balik kan masa tak ??




Tetiba rindu plak masa dulu2... bila tgk adik pergi sekolah , terasa teringin nak kembali ke sekolah ( ayuh kembali ke sekolah ) merapu jap.. hoho.. Tapi apa kan daya umur ku sudaa melebihi untuk kembali ke sekolah.. hurmm ... 
Bila dizaman sekolah nak sgt cepat habis , bila da habis sekolah hampeh semua kawan2 buat hal sndri.. Tapi aku tak kisah je ( mak oke je ).. Kawan dengan siapa2 pun bole .. 
Then lepas SPM aku tak keje pun , sebab kena berkhidmat untuk negara ! YEAHH !! Aku pergi khidmat negara dengan paksa rela , bukan rela hati.. hoho.. tu la 1st time berjauhan dengan family terutama mak ( anak mak la katakan ) anak ayah juga .. Mlm tu aku tak bole tido sebab excited la katakan ( pdahal tak de rsa nk pergi pun ) .. Pg2 lg aku da bgun untuk melengkap kan barang keperluan semasa keberadaan aku disana nanti selama 3 bln ( lama kan ), then pg tu aku dihantar oleh mak , ayah , adik dan abg.. Abg aku sngguh jahat , telah membuat kan aku menangis tak nak pergi ... Tu pun 1st time mak dan ayah melepaskan aku pergi even hati mereka juga berat ingin melepaskan aku pergi.. Tak pe mak org akan berdikari.. YEAH !! ( kuat kan hati ) .. cuma nak sedap kan hati je , pdahal air mata da tak bole tahan lg daa , menjurai2 mengalir.. haishhhh ... macam2 pengalaman dilalui disana , syok juga ea .. best tau ... rasai la pengalaman nya.. hehe..
Selesai 3 bln berkhidmat untuk negara , aku pun kembali ke tanah air ( cehhh cam la pergi berjuang pdhal PLKN je kot ) ahahaha :P ... sekembali nya aku ke rumah , adik ku berkata " kak kenapa muka ko cam pakai topeng " gelap sgt ke aku masa tu , snggup tak keluar ke rumah sebab nak muka kembali seperti asal.. Then aku balik kg pkcik plak bertanya " ko tak nak jd askar cam ayah ko ke ?  dlm hati ku berkata " askar ? ahh , tak nak ! mak tak sanggup .. " huhu
Then beberapa bln aku terperap di rumah , tiba pula giliran aku melanjut kan pelajaran di politeknik setelah beberapa hari mak dan ayah menghantar abg menyambng pengajian nya di peringkat degree, mak dan ayah terpaksa mengambil cuti lagi untuk menghantar aku .. kesian mak dan ayah kan .. hurmmm .. tak pe org akn belajar bersngguh2 untuk membalas jasa mak dan ayah.. 
Cerita di politeknik pula ...........
Aku tak kenal pun2 budak2 ni , aku pun meramah kan diri ku ini even tak la seperamah sgt , tapi peramah la juga.. then aku pun berkenal2 dengan roommate aku , alhmdllah mereka semua oke  aku pun dpt kwn .. ( lau nak berkawan jangan nak memilih sgt nnti tak de kwn lg ssh ) ... sem 1 , niat aku dtg sana bkn nak BERCINTA tp nk BELAJAR tp..... ( org kata dr hti trun ke mata )  ada pula seorang mamat ni nk kenal dengan aku pula , kan aku da ckp mak oke je siapa2 nak kawan pun bole ( promot dri la plak ) then dr kwn bertukar status relationshp la pula , tp dia seorang yang playboy hbgn kami berakhir smpi akhr sem 1 je.. sekejap je kan.. haishhhh sedih la juga , tipu la lau kata tak sedih kan.. 
Setelah bberapa hari clash dengan si DIA aku pun mndpt pggln misteri dan tak di ketahui , then aku pun buat bodoh tatau je la, byk kli la juga dia mscall .. malas nak layan ... then ttbe ad la seorg mamat ni , kwn dia msg aku ckp yg si kwn dia ni nk msg aku , aku kan da ckp MAK OKE JE .. then bermula nya perkenalan kami.. So sweet .. lama juga la kami berkawan smpi la sem 4 .. then kami pun bertukar relationshp... sgt happy la masa tu.. sgt2 syg dia ... heeeeeee ( gatai naaaa ) haha... 1 lg suka tgk dia pki kemeja hitam sgt smart .. hehehe ...
Sem 4 ada la sem last kami bg diperingkat sijil , bermacam2 hal yang telah kami tempuhi.. 
Ada housemate aku ni , tersangat la baik , ssh senang kami bersama , lau aku ad masalah di dia akn mmbntu , lau dia ad mslah pun aku akn tlg tak lupa juga dengan roommte aku seorg ni.. syg korang lebih laaa...  kitaorg beating siapa dpt pointer plng tggi akan blnja , tp pointer aku setakat ckup2 makn je tak de la smpi AKJ tp alhmdllh cecah juga la pointer aku 3 dan pointr dia 2 thn berturut2 dpt AKJ , pehhh jeles seyh ngn ko , cmne ko bole dpt AKJ .. Tak pe2 nnti smbng dip nk dpt kn AKJ juga .. 
Bila imbas kembali semua ni , rasa rndu yang tersngat !! kalau la bole putarkan masa , aku tak kan sia2 kan masa ni .. 
form 5 , masa ni ad  hari koko sekolah , so kitaorg disruh meniaga , kitaorg pun meniaga je la nasi dagang.. hehehe

form 5 .. ni kwn kelas.. cikgu kt depan kitaorg bole bergambar kat belakang .. hehehe ,,, kelakar je muka masa sekolah dulu.. :D

wirawati charlie , ceramah M16 ... yeahhhh !!


housemate aku , syg ko jah .. thx for being my frenz.. ;)

roommte aku .. thx for being my frenz mayam .. syg ko.. ;)


P/S :: Jika anda pembaca yang terasa cerita ini hanya sebagai imbasan zaman dulu , sorry yea .. hehehe :: :D peace no war !!

Tuesday, 13 September 2011

yeahhh jogging !!

Haaaaaa ,ni la masa ny untuk beriadah setelah sbln berpuasa n selesai semua aktiviti2 mengemok kan badan (makan tido , makan tido) kini tibe masa nya meluangkan masa dengan berjogging.. yeahhhh !!
Di suatu petang yang agak bosan dengan angin sepoi2 dwibhasa , saya bersama roommate saya telah meluang kan masa dengan beriadah iaitu berjogging..  Tersangat la enjoy !! HAHA !
1st day berjongging , hanya warming up saja , jogging smbil cuci mata .. oke kn ...
2nd day berjongging , 1 taman kitaorg round smpi la ke kg mana yang kitaorg masuk tiba2 : wow byk nya lembu , mereka2 semua hampir mendekati kami , al maklum la berjongging pakai baju warna merah ( this my fvrt colour la )  ohhh , sgt takut ... Nak patah balik ke belakang tersangat la jauh , dan byk nya anjing .. jadi kami terus kan juga perjalanan kami even anak lembu tu  hampir2 mendekati kami ,,, masa tu nak je menjerit , tp apa kan daya , tak de org ! nk call hp plak tak bawa , ketika itu hanya mampu b'fikir realiti or fantasi .. ( igt berada dikayangan n diselamat oleh sang putra ) wahh berpuitis sebentar .... ahahahah ... mak kami takut !! help me !! tolong kami !! macam2 perkataan terkeluar di mulut kami , anak lembu tu bole main acah2 dengan kitaorg , kitaorg berhenti , dia pun berhenti , kitaorg melangkah , dia pun melangkah.. rasa macam nak lari je masa tu , tp takut plak dikejar nya , tak cukup langkah plak kitaorg.. hahaha .. akhir nya kami berjaya juga melari kan diri dengan anak lembu tu .. haishhhh ( dlm hati selamat aku ) yeahhhhh !! berjaya juga kami .. Then kami terus kan juga perjoggingan kami sampai la ke jalan besar yang hampir ke pantai , wow gler kn .. ( selalu nya naik kereta je ) ..
Pemandangan di kg yang kami tak pernah masuk tu , sgt laa cantik .. pemandangan yang menghijau amat menyejuk kan mata dan dapat menyenang kan la bak kata org sejuk laa mata memandang...
mana tak nya jogging hanya seminggu sekali je.. hahaha ( buat taik mata je )
have fun !!
P/S ::.. lepas ni jongging jangan pakai baju colour merah :::..^_^