Friday, 7 October 2011

CINTA !

Apa itu cinta ? apa yang kita tahu pasal cinta ? sebab cinta kita lupa segalanya , benar lah kata orang cinta itu buta. Pabila kita taksub pada cinta , segalanya kita lupa , ALLAH , kedua ibubapa , dosa dan pahala , nauzubillah.. Berlakunya maksiat berleluasa , penzinaan , pembuangan bayi. Sedarkah kita tentang semua yang berlaku ini ? ni lah manusia zaman sekarang. Pelbagai bencana alam telah berlaku , tapi sedarkah kita ? tanda2 kiamat kecil telah berlaku. Wahai manusia sekalian bertaubat lah kamu , sebelum terlambat. Dunia dah semakin tua.


P / :: remember that the love of God will live for ever ::

Wednesday, 5 October 2011

Perlu ke tahu ?

Hurm. Susah nak luahkan bagaimana rasanya hati ini bila disakiti dan dilukai , hanya ALLAH saja tahu bagaimana sakit nya hati ini. Ramai orang Tanya aku. “ko tak nangis pun ? then aku menjawab takkan aku nak menangis depan orang ramai nak menunjukkan kesedihan yang aku alami. “ memang depan orang ramai aku berpura2 gembira sebab aku tak kan tunjuk kesedihan aku. Aku nak diaorang happy bersama aku , aku tak nak diaorang risau pasal aku. Memang orang kata kumbang bukan seekor , mybe kita boleh dapat orang yang lebih baik dari dia. Inilah dikatakan fitrah kehidupan setiap manusia. Tak semestinya kita akan sentiasa disayangi , adakalanya kita juga dibenci. Hurm.. susah nak luahkan dengan kata2. Orang lain tak kan faham apa yang aku alami sekarang ni. Tersangat sakit ! aku happy jika dia happy disana. Saya akan sentiasa mendoakan kebahagiaan awak ! jangan pernah melupakan kenangan kita. :)



P/S ..::: people change , the circumstance also change.. but the memories , all the moment we faced together , will never changes it will always remains the same , FOREVER ! :::..

Saturday, 1 October 2011

yeahhh jogging part 2 !!

Assalamuailaikum dan salam sejahtera  ,,,
Kali ni saya mls untuk menaip entry so , korg2 semua tgk laa video2 yg kami telah amik ni … Sebenar nya byk lg pengambaraan kami , so saya pendekkan je , mls nk cite merapu … nnti korg kata “ tah pape laa yg dia merepek ni “ hahaha …  
Ni laa hasil dokumentari ( konon laa ) 1st time buat kot , so mesti korg rasa video agak merepek , sebenarnya byk benda nak disampaikan tp tak de skrip , tu yg main hentam je ckp.. haha .. Ni laa hasil video yg kitaorg amik .. hehehe .. LAYANNNN ~~~~~~ ^_^




video

 





Tatau la nak kata kan sayur apaka ini ? heeee

Pemandangan yang menhijau menyejukkan hati kami , kalau tension pergi la tempat yang hijau cnfrm da tak tension lagi.. hehehe :p ( haih nyaman nya )

Menurut uncle ni , tanaman sekarang kurang menjadi , kerana musim tengkujuh kot.. hohohoho :D

Ni pun tatau la nak katakan sayur pe sebab sayurnya lain dr yg lain…

Ni adalah jagung… MMmm beshtnya lau dapat makn jagung yang pns2.. hahaha


::: So kesimpulannya disini , kitaorg memang suka kan kehijaun ( pencinta alam )… hehehe *_^ :::